Rekeningnummer doorgeven

Instructie doorgeven rekeningnummer bij de Belastingdienst

U ontvangt de btw op uw zonnepanelen alleen terug als u uw rekeningnummer doorgeeft aan de Belastingdienst. Dat moet óók als uw rekeningnummer al bekend is voor andere belastingen.

U kunt uw rekeningnummer alleen online via de website van de belastingdienst doorgeven. Dat moet u volgens de Belastingdienst zelf doen in verband met privacy en ter bestrijding van fraude.

U kunt op 2 manieren inloggen op de website van de belastingdienst:

1. Met de gebruikersnaam (begint met NL00...) en het wachtwoord die u in twee afzonderlijke brieven van de Belastingdienst krijgt. Met die codes kunt u HIER op de website van de belastingdienst inloggen.

2. met uw DigiD kunt u HIER op de website van de belastingdienst inloggen en klikken op "naar mijn belastingdienst zakelijk".

 

Eenmaal ingelogd kunt u als volgt uw rekeningnummer doorgeven:

- Ga naar 'overige formulieren'

- Ga vervolgens naar 'wijzigen rekeningnummer ondernemers'

- Geeft u uw rekeningnummer en tenaamstelling door

- Geeft aan dat u dit rekeningnummer alleen wilt doorgeven voor de BTW

- Vult u het vooringevulde BTW-nummer aan met uw sub-nummer. Dat is een 2-cijferig nummer, dat standaard "01" is. Alleen als u al eerder een BTW-nummer heeft gehad, loopt dit sub-nummer op naar "02" en verder naar gelang het aantal BTW-nummers dat u eerder heeft gehad. 

- Geef vervolgens uw eigen naam en telefoonnummer door als contactpersoon. De belastingdienst zal in principe geen contact met u opnemen. Als functie kunt u "eigenaar" opgeven.

- Tot slot moet u de gegevens bevestigen en online verzenden.