Rekeningnummer doorgeven

Instructie doorgeven rekeningnummer bij de Belastingdienst

U ontvangt de btw op uw zonnepanelen alleen terug als u uw rekeningnummer doorgeeft aan de Belastingdienst. Dat moet óók als uw rekeningnummer al bekend is voor andere belastingen.

U kunt uw rekeningnummer alleen online via de website van de belastingdienst doorgeven. Dat moet u volgens de Belastingdienst zelf doen in verband met privacy en ter bestrijding van fraude.

U kunt op 2 manieren inloggen op de website van de belastingdienst:

1. Met de gebruikersnaam (begint met NL00...) en het wachtwoord die u in twee afzonderlijke brieven van de Belastingdienst krijgt. Met die codes kunt u HIER op de website van de belastingdienst inloggen.

2. met uw DigiD kunt u HIER op de website van de belastingdienst inloggen en klikken op "naar mijn belastingdienst zakelijk". Ga naar het tabblad 'Mijn gegevens'. Open het formulier 'Opgeven of wijzigen rekeningnummer ondernemers'. Vul de vragen in. Klik op 'Akkoord'.

 

Eenmaal ingelogd kunt u, met uw gebruikersnaam en wachtwoord, als volgt uw rekeningnummer doorgeven:

- Ga naar 'overige formulieren'

- Ga vervolgens naar 'wijzigen rekeningnummer ondernemers'

- Geeft u uw rekeningnummer en tenaamstelling door

- Geeft aan dat u dit rekeningnummer alleen wilt doorgeven voor de BTW

- Vult u het vooringevulde BTW-nummer aan met uw sub-nummer. Dat is een 2-cijferig nummer, dat standaard "01" is. Alleen als u al eerder een BTW-nummer heeft gehad, loopt dit sub-nummer op naar "02" en verder naar gelang het aantal BTW-nummers dat u eerder heeft gehad. 

- Geef vervolgens uw eigen naam en telefoonnummer door als contactpersoon. De belastingdienst zal in principe geen contact met u opnemen. Als functie kunt u "eigenaar" opgeven.

- Tot slot moet u de gegevens bevestigen en online verzenden.